Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
1 dl lunken melk
2 ss melis
2 egg
125 g smeltet smør eller margarin
5 dl hvetemel
Fyll:
100 g smør eller margarin
100 g melis
2 ts kanel
2 dl rosiner
1 dl hakket sukat
sammenvispet egg
2 ss perlesukker
mandelhakk
Smuldre gjæren i bakebollen, rør den ut med melken.
Tilsett melis, egg og smør. Til slutt tilsettes melet. Elt deigen glatt og jevn.
La den heve lunt under et håndkle, ca 30 minutter.
Lag fyllet: Rør smør og melis, tilsett kanel.
Elt deigen på melet bakebord, kjevle ut til to leiver. Smør fyllet på, dryss med rosiner og sukat. Trykk kanten inn.
Brett hver leiv i tre lag på langs. Legg stengene på plater med bakepapir på, etterhev ca 30 minutter.
Pensle stengene med egg, dryss perlesukker og mandelhakk på. Stek dem ved 200 C ca 25 minutter.