Flere resulteter finnes under oppskriften
1/4 ts safran
1 1/4 dl lunken melk
7 g gjær
1/2 ts brunt sukker
225 g hvetemel
50 g sukker
1/2 ts blandet søtlig krydder
1/4 ts salt
75 g smør
1 egg
50 g stenfrie rosiner
Bløt safran i lunken melk i 10 min. Rør gjæren ut i brunt sukker og resten av melken. Sett den på et lunt sted noen minutter. Bland mel og sukker, krydder og salt. Smuldre inn smøret. Lag en fordypning og hell i egget, safranmelken og gjærblandingen. Rør godt og tilsett mer melk om nødvendig. Arbeid deigen til den blir passe fast og smidig. Elt inn rosinene. Dekk deigen med et bakeklede og sett til hevin 1 time. Kna deigen påny. Pakk den tett i en avlang, smurt form. Sett til etterheving i 45 min. Stek kaken i varm ovn på 220 C i 10 min. Reduser varmen til 160 C og la den steke videre i ca. 20 min. Avkjøles på rist.