Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/2 dl vørterøl
2 1/2 dl melk
1 1/2 dl mørk sirup
75 g gjær
1 1/2 ts salt
1 ts strøken pepper
1/2 ts strøken nellik
500 g rugmel
500 g hvetemel
100 g sukker
(2 kaker)
Varm øl, melk og sirup til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken og ha i salt og krydder. Elt inn hvetemelet og halvparten av rugmelet. Dekk med plast. La deigen heve til dobbel størrelse. Ta deigen på bordet. Elt inn resten av melet blandet med sukkeret. La deigen heve nok en gang. Del så deigen i to emner, og trill dem til runde kaker. Sett dem på lett melet plate, eller plate dekket med bakepapir.
La kakene heve godt. Pensle med lunkent vann, og prikk lett med gaffel. Stek dem på nederste rille 35-40 minutter ved 175 C. Sett en plate på øverste rille hvis brødene blir for brune.
Lag en potetmelsjevning av 1/2 ts potetmel og 1 ss kaldt vann. Spe i 0,5 dl kokende vann. Jevningen skal bli klar.
Pensle kakene med jevningen et par minutter før de er ferdigstekte. La dem stå videre i ovnen til jevningen er stivnet.