Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g smør eller margarin
250 g sukker
5 egg
250 g hvetemel
1 krm salt
250 g rosiner
100 g sukat
100 g fruktblanding (sukat, appelsin- og sitronskall)
150 g cocktailbær
100 g mandler, snittet i strimler
60 g hakkede valnøtter
revet skall av 1 appelsin
Pynt:
4 ss aprikosmarmelade
2 ss lys sirup
valnøtter
skåldede mandler, splittet i to
Skyll cocktaibærene, tørk dem på kjøkkenpapir og del dem i to.
Rør smør og sukker lett og luftig. Bland i ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett siktet mel, salt, frukt, revet appelsinskall - bare det ytterste gule, cocktailbær, hakkede valnøtter og strimlede mandler.
Smør en rund form på 22 cm i diameter. Kle formen inni med bakepapir. Fyll røren i. Glatt til overflaten. Stek kaken midt i ovnen i ca 2 timer ved 180 C. Avkjøl kaken i formen før den hvelves på rist. La bakepapiret sitte på.
Bland aprikosmarmelade og sirup i en liten kasserolle. Kok opp og rør til det blir blankt og tyktflytende.
Pensle glasuren på toppen av kaken. Legg halve valnøttkjerner og mandler i mønster på toppen. Pensle over med resten av aprikosmassen, så alt blir blankt og fint.
Fruuktkaker blir bare bedre når de får en viss lagringstid, så bak dem 3-4 uker før jul. Pakk kaken i folie og la den ligge i boks på et kjølig sted. Pynt kaken med aprikosglasur, nøtter og mandler når den tas fram for servering.