Flere resulteter finnes under oppskriften
Mørdeig:
3 dl hvetemel
50 g sukker
100 g smør eller margarin
2 eggeplommer
Fyll:
500 g mandler
2 eggehviter
4 egg
2 eggeplommer
500 g melis
revet skall av 4 sitroner
saften av 1 sitron
kjøtt av 1 sitron
litt melis
Bland mel og sukker, og hakk smør eller margarin i til det blir en grynete masse. Bland i eggeplommer, og elt deigen fort sammen. Pakk den inn i plastfolie og legg den kaldt en stund. Smør en rund kakeform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
Skåld mandlene. La dem ligge til tørk en stund. Mal dem på mandelkvern. Stivpisk de to eggehvitene. Elt de malte mandlene i. Visp de hele eggene og eggeplommene godt sammen. Bland i melisen og visp noen minutter til. Bland i revet sitronskall og sitronsaft. Rør sitron-eggedosisen sammen med mandelmassen.
Skjær skallet av en sitron, helt inn til kjøttet. Skjær kjøttet i tynne skiver, og legg dem utover mørdeigbunnen. Fordel mandelfyllet over. Dryss litt melis på toppen.
Stek kaken på nederste rille i ca 1 time ved 180 C. Sett en plate øverst i ovnen for å dempe overvarmen hvis kaken skulle bli for brun.
Denne oppskriften er hentet fra en ca 200 år gammel håndskrevet kokebok, funnet i arkivet til Vågå sogneprestembete. Oppskriften er noe omarbeidet, og lagt til dagens forhold.