Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g smør eller margarin
1 dl melis
2 ss vaniljesukker
150 g hvetemel
150 g potetmel
Smør gir disse kakene ekstra god smak.
Rør smør eller margarin hvitt med melis og vaniljesukker. Ha melet i, litt om gangen, og rør godt. Ta gjerne deigen på bordet og elt den litt ekstra så den blir jevn og fin.
Sprøyt avlange kaker rett på platen gjennom kakespurt. Eller mal ut forskjellige mønster gjennom mønsterskiven påkjøttkvernen. Brukes stjernemønsteret kan det lages fine kranser. Deigen kan også sprøytes ut som små rosetter. Legg eventuelt en liten klatt stivt syltetøy i midten.
Kakene kan også sprøytes ut som flate små riflekjeks og legges to og to sammen med fyll imellom når de er ferdigstekte.
Bruk enten smeltet sjokolade eller smøørkrem smakt til med sjokolade eller sterk kaffe som fyll.
Stek kaker av riflekjeks svakt gylne ca 10 minutter ved 175-200 C.