Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g hvetemel
150 g sammalt hvete
2 ss bakepulver
50 g mandler
1/2 ts salt
650 g honning
3 dl melk
1 ts ingefær
1/2 ts anis
1 ts kanel
1 ts koriander
2 nellikspiker
skallet av 1 appelsin
skallet av 1/2 sitron
Knus mandler. Riv sitron og appelsinskall på et rivjern, få ikke med det hvite. Knus krydderne i en morter.
Hell melk i en liten gryte og varm opp til nesten kokepunktet og sett til side.
Bland inn honningen. Sett gryta kaldt, gjerne i et kaldt vannbad. Ha i krydderne og sitron- og appelsinskallet og la røren bli kjølig. Ha mel, knuste mandler, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin, eller en bolle. Hell oppi røren og bland godt, enten med kjøkkenmaskinen eller for hånd. Det hele skal bli en ganske løs masse, uten klumper.
Hell deigen i 2 godt smurte former. La det heve ca 30 min. på et lunt sted. Stek ved 175 C i ca 45 min. Legg bakepapir oppå formene mens de steker, så brødene ikke blir brent.