Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g kalvekjøtt av bog i grove terninger
hvetemel
hvitløk
vineddik
vann
persille
400 g småløk
2 laurbærblad
1 løk
2 nellikspiker
1 kanelstang
4 hvitløkfedd, knuste
1 ts malt spisskummen
1 boks hakkede tomater
pepper
salt
sukker
5 dl rødvin
1 løk
Stifado er en gresk kalv- og løkgryte. Gryten er krydret med nellikspiker, laurbærblad, kanel og kokt i rødvin.
Skjær kalvekjøttet i 1 cm tykke skiver og vend dem i siktet hvetemel. Varm olivenoljen og stek kalveskivene på begge sider i en gryte. Tilsett hvitløk, vineddik, vann og persille. Kok under lokk i ca 1 time eller til kjøttet er mørt og sausen har blitt tykk.
Legg kjøttet, laurbærbladene, kanelstangen og løk med nellikspiker og rødvinen i en bolle og ha i spisskummen. Bland godt og la det stå kjølig til neste dag.
Tørk kjøttet godt og brun det på alle sider i en panne med olje, ikke for mye kjøtt om gangen.
Legg kjøttet over i en stor gryte. Stek småløkene og hvitløken et par minutter på middels varme. Legg dem over i gryten. Tilsett tomatene og rødvinsmarinaden samt litt sukker, pepper og salt. La det trekke under lokk i 60-90 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Fjern løken med nellik, kanelstangen og laurbærbladene.
Serveres med Skordalia (se egen oppskrift) med hvitløk eller annen potetmos.
Kanel og kinesisk kanel (kasja)