Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ kg forskjellige, friske grønnsaker
1 løk, skrelt og hakket
1 gulrot, skrelt og hakket
12 persillestilker
1 klype friske timianblader
1 tørket laurbærblad
kaldt vann
(2-3 liter)
Ha grønnsakene, løken og gulroten i en stor kjele. Legg persille, timian og laurbærblad på et stykke gas og knytt hjørnene sammen med kjøkkenhyssing slik at det blir en liten pakke. Legg knytet i kjelen. Hell så mye kaldt vann i kjelen at det står 7-8 cm over grønnsakene.
Kok opp på sterk varme, deretter skrur du ned til svak varme. La kraften trekke under lokk i 1 1 ½ time, til kraften er aromatisk og velsmakende. Tilsett vann fra tid til annen, slik at væskemengden holder seg på samme nivå.
Legg et osteklede i en sil eller et dørslag. Sil kraften gjennom kledet og ned i en ren bolle. Hvis du ikke skal bruke kraften med det samme, setter du bollen uten lokk i kjøleskapet til kraften er helt kald. Legg deretter på tett lokk.
Kan oppbevares i kjøleskap i 3-4 dager og i fryseren opptil 2 måneder
Kanel og kinesisk kanel (kasja)