Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frisk spinat
200 g vårløk
4 ss olivenolje
2 bunter dill
200 g fetaost
salt
nykvernet pepper
2 egg
1 ¼ dl melk
80 g smør
5 store flak filodeig
Skyll spinaten grundig. Skjær bort stilker og grove bladnerver. Skyll og rens vårløken, skjær dem i fire på langs og deretter i småbiter.
Varm 3 ss olivenolje i en stor stekepanne og fres løken til den er blank og myk. Tilsett den litt fuktige spinaten og stek videre på sterk varme til spinaten faller sammen, og all væske har kokt inn. Ta stekepannen av platen og avkjøl innholdet litt. Ha spinaten over på skjærefjøl og hakk den fint. Ha spinaten i en bolle.
Hakk dillen. Smuldre fetaosten fint. Bland dillen og osten med spinaten. Smak fyllet til med salt og pepper. Visp sammen eggene og rør dem i fyllet.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle en rund ildfast form eller paiform med 1 ss olivenolje. Varm melken og smøret i en liten kasserolle. Ta filodeigflakene ut av innpakningen, legg dem på arbeidsbenken og dekk dem med et fuktig klede. Arbeid med ett deigflak om gangen og la de resterende være dekket av kledet.
Kle paiformen med et deigflak og la kantene henge over kanten på formen. Pensle det godt med smørmelk.
Del det andre og tredje deigflaket i to. Pensle de fire flakene med smørmelk etter hvert som du legger dem på kryss og tvers oppå hverandre i formen. La kantene henge utover kanten av formen. Legg i spinatfyllet og klem det godt ned i formen.
Del de to siste deigflakene i to og legg dem oppå fyllet på samme måte pensle hver av dem med smørmelk. Pensle deigkantene som henger utenfor formen med smørmelk og brett dem inn over fyllet.
Skjær firkantmønster gjennom de øverste deiglagene med en skarp kniv. Stek paien midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til den er gyllen. La den avkjøles litt. Skjær paien i stykker og server den varm eller kald.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)