Bruksanvisning
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i 3 cm store terninger. Legg kjøttet i en bolle. Hell på appelsinjuice og sitronsaft og legg i appelsinskallet. Skrell hvitløkfeddene og del dem i to på langs. Stikk dem innimellom kjøttet. Legg i timiankvistene. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet natten over.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Skrell sjalottløkene og del dem i store fedd. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det med kjøkkenpapir. Plukk også opp hvitløkfeddene og sett dem til side. Ta vare på marinaden. Varm søret i en stor stekepanne eller sauteringspanne. Stek kjøttet på middels varme det er brunt på alle sider, og kjøttsaften har kokt inn. Tilsett hvitløk- og sjalottløkfeddene og la dem steke med noen minutter.
Hell i 5 dl vann og marinaden med appelsinskall og timiankvister, sukker, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form med lokk. Legg på lokket og la formen stå midt i ovnen i ca 15 minutter. Demp varmen til 175 C og la formen stå i 15 minutter til.
Hell 5 dl kokende vann og brennevinet i formen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Tilsett pastaen og rør om. Legg på lokket igjen og la formen stå i stekeovnen i 15-20 minutter til, eller til pastaen er kokt. Rør i formen etter halve steketiden. Serveres rett fra formen med revet ost og ferskt brød ved siden av.