Bruksanvisning
Av ville og dyrkede bladgrønnsaker kan du for eksempel bruke unge løvetannblad, nesleskudd, syre, ung spinat, skvallerkål, karvekål, brønnkarse, vinterkarse o.a.
Skyll salatgrønnsakene. Fjern alle visne blad og grove stilker. Skyll grønnsakene godt og la dem renne av.
Kok opp en stor kasserolle med lettsaltet vann. Fyll kaldt vann i en stor bolle og legg i noen isbiter.
Forvell halvparten av grønnsakene i 1 minutt i kokende vann. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem i isvannet slik at kokeprosessen stoppes, og la dem renne godt av. Forvell resten av grønnsakene på samme måte.
Skyll og tørk fennikel- eller dillstilken og hakk bladene. Legg de godt avrente salatgrønnsakene på et serveringsfat og dryss på salt og fennikel eller dill. Drypp på olje og sitronsaft.
Serveres nylaget pyntet med sitronbåter og smuldret fetaost. Nybakt grovt brød smaker godt til.