500 g paprika, helst avlange grønne 1 løk 2 hvitløkfedd 300 g tomater 5 ss olivenolje 2ss tomatpuré ½ bunt dill salt nykvernet svart pepper 150 g kefalograviera-ost, hvit, fast geitost eller gul ost 50 g fetaost
Bruksanvisning
Sett stekeovnen på 225 C. Skyll og tørk paprikaene. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og fjern skinnet. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm 3 ss av oljen i en stekepanne og stek paprikaene på middels varme på alle sider til de er myke, men de skal ikke bli brune. Ta dem opp av stekepannen og sett dem til side.
Ha 2 ss olje til i stekepannen og fres løken og hvitløken på svak varme til den er myk og blank. Tilsett tomatkjøttet og eventuell tomatsaft og fres det på sterk varme i 5 minutter. Rør ut tomatpuréen i 3 dl vann og ha det i stekepannen. Rør om, legg på lokk og la sausen koke på middels varme i 5 minutter.
Skyll dillen og rist den tørr. Finhakk bladene og ha dem i sausen. Smak til sausen med salt og pepper og hell den i en stor ildfast form. Legg paprikaene på sausen og la formen stå på midterste rille i stekeovnen i 15 minutter.
Riv den faste osten og smuldre fetaosten. Fordel begge ostene i et jevnt lag på paprikaene og la dem steke i ca 5 minutter til. Server retten varm eller kald med ferskt brød til.