Bruksanvisning
La risen ligge i bløt i en bolle med lunkent vann i 15 minutter. Skyll i mellomtiden tomatene og paprikaene. Skjær forsiktig av et lokk på alle og legg lokkene til side. Bruk en treskje og hul ut tomatene. Ta vare på det uthulte tomatkjøttet. Skjær vekk hvite ribber inni paprikaene og skyll ut frøene. Dryss litt salt, pepper og sukker i tomatene. Dryss salt og pepper i paprikaene. Skrell potetene og skjær dem i tykke staver. Legg dem i en bolle med kaldt vann. Skyll persillen og mynten og finhakk bladene.
Skrell og finhakk løken. Varm 4 ss olivenolje i en tykkbunnet kasserolle eller sauteringspanne på middels varme. Fres løken til den er myk og blank. Tilsett kjøttdeigen. Stek kjøttdeigen og klem den i stykker så den korner seg. Stek til all væske har kokt inn.
Hakk det uthulte tomatkjøttet og bland det med den stekte kjøttdeigen. Smak til med salt, pepper og paprikapulver. Sil bløtevannet av risen og rør den i kjøttdeigen sammen med 1 ¼ dl vann. Demp varmen og la det hele trekke under lokk i ca 10 minutter.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 175 C. Rør persille og mynte i kjøttblandingen og fyll de uthulte tomatene og paprikaene med den. Legg lokkene tilbake på plass og sett tomater og paprika i en ildfast form.
Sil vannet av potetene, tørk dem på kjøkkenpapir og legg dem innimellom tomater og paprika. Rør ut tomatpuréen i 4 ss olivenolje og 2 ½ dl kokende vann. Hell det i formen. La formene stå midt i ovnen i ca 1 time.
Server de fylte tomatene og paprikaene rett fra formen.