Bruksanvisning
(10 posteier)
Ta butterdeigen ut av pakken og legg platene til tining på et melet bakebord. Skyll mangold og spinat godt og fjern stilker og grove bladnerver. Skjær bladene i tynne strimler. Finhakk fennikelstilkene. Del purren i to på langs, skyll den godt og fjern de mørkegrønne bladene. Skjær purren i tynne skiver.
Varm oljen i en stekepanne på sterk varme og fres grønnsakene til de faller sammen og væsken har fordampet. Ta stekepannen av platen. Mos fetaosten med en gaffel og bland den med grønnsakene. Smak til med pepper.
Del hver butterdeigplate i to på tvers og kjevle dem ut til rundinger med diameter ca 12 cm på melet bakebord. Fordel fyllet midt på rundingene.
Visp sammen egget i en bolle og pensle deigkantene med det. Brett sammen deigen over fyllet og klem sammen kantene. Skjær rundt kantene med en skarp kniv så du får pene halvmåner. Avkjøl posteiene i kjøleskapet i 15 minutter.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 C. Legg posteiene på bakeplaten som er skylt i kaldt vann. Pensle dem med egg og dryss på sesamfrø. Stek posteiene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gylne. Server dem varme.