Bruksanvisning
Skjær auberginen i 1/2 cm tykke skiver, kast skalkene. Legg aubergineskivene i lettsaltet vann i 30 minutter. Bruk 2 ss salt pr. liter.
Skjær skalkene av squashen og skjær den i 1/2 cm tykke staver på langs.
Skyll aubergineskivene, rist vannet godt av og tørk dem på kjøkkenpapir.
Sikt litt hvetemel over squashstavene.
Varm oljen og stek squashen gyllenbrun på begge sider, la dem renne av på kjøkkenpapir. Aubergine trenger høy steketemperatur, ellers trekker skivene til seg all oljen i stekepannen med en gang.
Varm oljen i stekepannen med en gang. Varm oljen, sikt litt hvetemel på aubergineskivene og stek dem gyllenbrune på begge sider. Stek i flere omganger og legg de stekte skivene på kjøkkenpapir etter hvert.
Legg opp de stekte grønnsakene på serveringsfat og dryss litt salt på dem. Server med gresk hvitløksaus (se egen oppskrift).
Dette er typisk gresk husmannskost fra øyene, der denne retten serveres til middag med hjemmebakt brød til. Maten legges opp på et stort serveringsfat, og alle forsyner seg med skive etter skive av smakfulle grønnsaker. Alle best smaker denne retten helt nylaget, men den tåler å serveres lunken også.