Bruksanvisning
Kok makaronien i rikelig med lettsaltet vann til den er myk, men fremdeles litt fast. Skyll den under kaldt vann og la den renne av i en sikt. Skrell og hakk løken. Varm oljen og fres løken på middels varme til den er myk og blank. Ha i kjøttdeigen og brun den mens du klemmer på den med en gaffel så den korner seg.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger og bland det med kjøttdeigen. Tilsett vin, kanel, allehånde, salt og 1 ¼ dl vann. Kok kjøttsausen på svak varme i ca 10 minutter og sett den til side.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Dryss på melet og rør til det har løst seg opp. Spe med melken litt etter litt mens du rører hele tiden. La sausen koke under omrøring i 5 minutter. Smak den til med salt, pepper, revet muskat og sitronsaft. Avkjøl sausen litt. Visp sammen to av eggene og rør dem i sausen.
Smør en stor ildfast form godt. Legg halvparten av makaronien i bunnen av formen. Dryss på litt revet ost. Skyll og tørk persillen og finhakk bladene. Rør persillen og det siste egget i kjøttsausen. Ha kjøttsausen i et jevnt lag i formen.
Legg resten av makaronien på toppen og hell den hvite sausen over i et jevnt lag. Dryss på resten av osten. Stek makaroniformen midt i ovnen i ca 45 minutter, eller til overflaten er pent brun.