Bruksanvisning
Skyll bønnene under rennende kaldt vann. Ha dem i en bolle, hell på rikelig med kaldt vann og la dem ligge i bløt natten over.
Sil av bløtevannet, skyll bønnene og ha dem i en stor kasserolle. Hell på vann så det dekker, tilsett laurbærbladet og la bønnene koke opp. Fjern skum fra overflaten. Legg på lokk og la bønnene koke på svak varme i 35-45 minutter, eller til de er møre.
La bønnene renne av i et dørslag, og la dem stå til det slutter å dampe av dem. Ha bønnene over i en bolle. Rør inn olivenolje, eddik, salt, litt sukker og rikelig med pepper. Bland det hele forsiktig og la bønnene avkjøles i ca 1 time.
Rens i mellomtiden vårløken og skjær dem i skiver. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Fjern frø og stilkefeste og finhakk tomatkjøttet.
Skyll og tørk persillen og mynten og finhakk halvparten av bladene. Bland bønner, vårløk, tomat og hakkede urter og smak eventuelt til med mer salt og pepper. Legg opp bønnesalaten i en serveringsbolle og pynt med persille- og mynteblad før servering.