Bruksanvisning
Skrap skjellene av fisken med den butte enden av en liten kjøkkenkniv. Begynn med halen og skrap mot hodet. Pass på at du ikke skjærer hull i skinnet.
Klipp eller skjær av hodene. Sprett opp buken og ta ut innvollene. Press tommelfingeren langs ryggbenet fra hode mot hale. Trekk av ryggbenet slik at halefinnen følger med. Skyll fisken godt inni og utenpå og tørk den med kjøkkenpapir.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Dryss litt salt i buken av fiskene og legg dem tett i en smurt ildfast form med ryggen opp. Skrell hvitløken og skjær den i tynne skiver. Skyll persillen og finhakk bladene.
Ha halvparten av persillen samt hvitløk, olje, sitronsaft, litt salt, oregano og rikelig nykvernet pepper i en bolle. Bland det godt. Drypp blandingen over fisken og dytt hvitløkskivene ned mellom dem.
Stek fisken midt i ovnen i 20-30 minutter til den er gjennomstekt. Dryss på resten av persillen og server fisken med ferskt brød til.