Bruksanvisning
Kok 5 egg i 15 minutter i vann tilsatt fargestoff. Avkjøl dem litt og gni dem inn med olje så de blir blanke.
Sikt melet i en bolle og lag en fordypning i midten. Smuldre gjæren og rør den ut i 6 ss lunkent vann og bland med 1 ts av sukkeret. Hell blandingen i fordypningen. Rør litt mel fra kanten og inn i væsken. Dekk til bollen og la den stå i 30 minutter.
Smelt smøret og bland det med resten av sukkeret, revet appelsinskall, salt og anis. Ha blandingen i fordypningen og tilsett de siste 3 eggene. Arbeid det hele sammen til en deig og kna den smidig. Dekk deigen med plast eller fuktet jlede og la den heve til dobbel størrelse i ca 1 time.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Smør en bakeplate, eller legg på bakepapir. Kna opp deigen og ta av en tredjedel. Kna resten av deigen til et glatt, ca 30 cm langt brød og legg det på bakeplaten. Del resten av deigen i fire og trill hvert emne til en pølse, litt lenger enn brødet. Snurr sammen pølsene to og to.
Klem sidene av brødet litt opp og legg de tvinnede pølsene rundt brødet. Trykk endene godt sammen og klem pølsene godt inntil brødet. Visp eggeplommen med 1 ss vann. Pensle brødet med blandingen og dryss på rikelig med sesamfrø.
Trykk de røde eggene ned i en rekke langs midten av brødet. La brødet heve i 30 minutter.
Stek brødet midt i ovnen i 30-40 minutter.