Bruksanvisning
Sikt melet i en bolle. Tilsett 1 ts salt og lag en fordypning i midten. Ha olivenolje, sammenvispede egg og 1 ½ dl vann i fordypningen. Arbeid det hele sammen til en deig og kna den minst i 10 minutter. En kraftig kjøkkenmaskin kan også brukes. Pakk deigen i plast og la den hvile i 1 time.
Trill ut deigen til en pølse og del den i 6-8 emner. Kjevle ut ett emne til en stor, meget tynn leiv med melet kjevle og på godt melet bakebord så den ikke setter seg fast. Resten av deigen må oppbevares i plast slik at den ikke tørker ut.
Dryss litt mel på deigleiven og brett den i to.
Bruk en skarp, melet kniv og skjær pastadeigen i 1 x 1 cm firkanter. Løsne de to lagene forsiktig fra hverandre med kniven.
Legg pastarutene over på tørt kjøkkenhåndkle. Gjenta prosessen med resten av deigemnene.
Skjær flesket i små terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll selleristilken og skjær den i terninger. Hakk selleribladene.
Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Varm oljen i en stor stekepanne og brun flesketerningene på middels varme.
Tilsett løk, hvitløk og selleri og fres det under omrøring i ca 1 minutt. Tilsett tomatene og la dem frese med i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en stor kasserolle med lettsaltet vann. Ha i pastaen og la den fosskoke i ca 3 minutter. La pastaen renne av i et dørslag og legg den på et varmt serveringsfat. Hell på den varme sausen og dryss revet ost over. Serveres med èn gang.