Bruksanvisning
Skyll bønnene under rennende kaldt vann. Ha dem i en bolle og la dem ligge i bløt natten over i rikelig med kaldt vann. Sil av bløtevannet, skyll bønnene og ha dem i en stor kasserolle. Hell på vann så det dekker, tilsett laurbærblad og la bønnene koke opp. Fjern skum fra overflaten. Legg på lokk og la bønnene trekke på svak varme i 45 minutter.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm oljen i en stor kasserolle og fres løken og hvitløken på svak varme til den er myk og blank. Rør ut tomatpuréen i 5 dl vann og ha det i kasserollen sammen med tomater, sukker og paprikapulver.
Rør om, legg på lokk og la sausen koke på svak varme. Når bønnene har kokt i 45 minutter, tar du dem opp med hullsleiv og legger dem over i sausen. Skyll og tørk fennikelkvistene. Hakk bladene og ha dem i sausen.
Legg på lokk og la bønnene trekke i sausen på svak varme i ca 1 time, eller til de er møre. Rør om av og til. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk. Ta opp laurbærbladet og smak til med salt og pepper.