Bruksanvisning
Forvarm stekeovnen til 175 C. Skjær lammekjøttet i 3 cm store terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm smøret i en stor gryte som kan settes i stekeovnen. Stek kjøttet pent brunt på alle kanter på sterk varme. Stek i omganger om nødvendig. Tilsett løken og hvitløken og fres den blank og myk. Tilsett tomatene og la dem frese med under omrøring i ca 5 minutter. Rør ut tomatpuréen i 2 1/2 dl vann og rør den i gryten. Tilsett paprika og timian og smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la gryten stå i ovnen på nederste rille i 1 time.
Ta ut gryten og tilsett pastaen og 7 1/2 dl lettsaltet vann. Rør om og la gryten stå i ovnen i 30 minutter. Rør om av og til og tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper, dryss på den revne osten og server gryten rykende varm.