Bruksanvisning
(1 brød)
Sikt melet i en bolle og lag en fordypning i midten. Smuldre gjæren og rør den ut i 6 ss lunkent vann og bland med 1 ts av sukkeret. Hell blandingen i fordypningen. Rør litt mel fra kanten og inn i væsken. Dekk til bollen og la den stå i 30 minutter.
Smelt smøret og bland det med resten av sukkeret, revet appelsinskall, salt og anis. Ha blandingen i fordypningen og tilsett de siste 3 eggene. Arbeid det hele sammen til en deig og kna den smidig. Dekk deigen med plast eller fuktet klede og la den heve til dobbel størrelse i ca 1 time.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Smør en bakeplate, eller legg på bakepapir. Kna opp deigen og legg den i en smurt springform på 28 cm. Pakk inn en mynt i aluminiumsfolie og stikk den ned i brødet. Den som finner mynten, skal få et lykkebringende år.
Visp eggeplommen med 1 ss vann. Pensle brødet med blandingen. Legg de halve på slik at de danner et kors, og dryss på rikelig med sesamfrø. La brødet heve i 30 minutter.
Stek brødet midt i ovnen i 30 minutter. Brødet spises tradisjonelt ved midnatt.