Bruksanvisning
Ha makaronien i rikelig med kokende, lettsaltet vann og kok den til den er myk, men fremdeles litt fast. Skyll makaronien under kaldt vann og la den renne av i en sikt. Smør en stor ildfast form og legg makaronien i den. Varm halvparten av smøret i en liten kasserolle til det begynner å bli brunt, og drypp det over makaronien i formen.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Rens purrene og del dem i to på langs. Skyll purrene godt og skjær dem i 4 cm lange biter. Smelt resten av smøret i en stor kasserolle og damp purrebitene på svak varme under lokk i ca 10 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Legg purren på makaronien. Skyll tomatene og skjær dem i skiver. Legg dem på purren. Skyll chilien og del den i to på langs. Fjern frø og stilk og legg de halve chiliene på tomatene. Skyll olivenene og legg dem på toppen.
Rør ut tomatpuréen i 1 ¼ dl vann og drypp det i formen. Stek makaroniformen midt i ovnen i 35 minutter. Visp sammen egg og melk og hell det i formen. Dryss på osten. La formen stå i ovnen i 10 minutter til.