Flere resulteter finnes under oppskriften
Fyll:
500 g hakkede valnøttkjerne
3 ss sukker
1/2 ts malt kanel
Deig:
500 g fyllodeig
150 g smeltet usaltet smør
Sirup:
275 g sukker
3 1/2 dl vann
1 kanelstang
3 hele nelliker
1 ss sitronsaft
2 ss honning, helst klar, flytende
Tin fyllodeigen (fås kjøpt i spesialforretninger) om den er fryst. Legg et fuktet klede over deigen, den tørker for ut. Bland nøtter, sukker og kanel. Smør en liten langpanne, ca 28 x 26 cm. Pensle det øverste deiglaget med smør og legg dei i bunnen av langpannen. Pensle neste lag og legg over. Fortsett til det ligger seks lag deig i bunnen av pannen. Brett inn deigenden i annenhver side av formen.
Legg på halvparten av nøttefyllet og dekk med tre lag smørpenslet fyllodeig. Legg på resten av fyllet og brett inn alle deigendene så fyllet lukkes inne. Pensle resten av deigflakene med smeltet smør og legg dem pent på toppen av kaken. Skjær ren kantene av kaken. Skjær rutemønster i de øverste deiglagene så det blir lettere å dele opp kaken når den er ferdig stekt. Drypp litt kaldt vann på kaken så deigkantene ikke ruller seg opp under stekingen. Stek baklavaen ved 175 C i 25-30 minutter. Øk varmen til 190 C og stek i 10-15 minutter til, til overflaten er pent gyllen. Avkjøl kaken før du har på sirupen.
Bland alle ingrediensene til sirupen unntatt honning. Kok sirupen i 10 minutter. Tilsett honning og kok i 5 minutter til, til sirupen begynner å tykne. Ta opp kanelstang og nelliker og fordel sirupen i en tynn stråle over baklavaen. La den stå 10 minutter til kaken har sugd opp all sirupen og toppen av kaken er blank. Kaken holder seg 2-3 dager ved romtemperatur.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)