Bruksanvisning
Skyll squashen og skjær av stilkfestene. Riv squashen fint, bland den med 1 ts salt og la det stå og trekke i ca 10 minutter. La squashen renne av i en sikt. Skrell løken og riv den fint. Bland den med den revne squashen og klem ut mest mulig fuktighet med hendene. Ha blandingen i en bolle.
Bland strøkavringen med osten. Skill eggene. Skyll og tørk urtene og finhakk bladene. Bland squash, strøkavring, ost, urter og eggeplommer godt.
Krydre etter smak med salt og pepper. Stivpisk eggehvitene og vend dem i squashblandingen. Varm rikelig med olje, ca 6 cm høyt, i en jerngryte eller frityrgryte. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi.
Bruk to teskjeer og slipp boller av squashrøren ned i den varme oljen. Stek bollene i omganger til de er gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir og server dem nylaget.