Flere resulteter finnes under oppskriften
3 reinsdyrtunger, ca 500 g
1 ss salt
5 hvite pepperkorn
5 svarte pepperkorn
Stuing:
3 ss smør eller margarin
6 ss hvetemel
6 dl melk
salt
pepper
1 ss sherry eller portvin
5 frosne butterdeigplater
2 dl tørkede traktkantareller
1 ss smør eller margarin
1 egg til pensling
Legg tungene i en kjele og hell på vann til det står over tungene. Salt. Kok opp og skum av. Legg i pepperkorn. Kok under lokk til skinnet på tungen løsner, ca 1 time.
Fjern skinnet og skjær tungen i ganske små terninger.
Smelt matfett og rør inn hvetemel til stuingen. Spe med melken og krydre med salt og pepper. Legg i tungen. Smak til med sherry. Avkjøl stuingen.
Legg soppen i kaldt vann i ca 1 time. Ta den opp og hakk den fint. Fres soppen lett i litt smør.
Kjevle butterdeigen ut til en plate på ca 35 x 40 cm. Bre stuingen utover og legg på soppen. Rull deigen sammen. Trykk til kanten på deigen med en gaffel. Pensle med vispet egg og stek i ovn på nederste rille ved 200 C i ca 30 minutter eller til rulen har fått gyllen farge.
Legg rullen på en fjøl eller et serveringsfat og server med f.eks. dansk rødkålsalat eller grønnkålsalat. Se egne oppskrifter under kategori: Salater.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt