Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ytrefilet av rein, ca 600 g
2 reinsdyrtunger
4 pærer
2 ss ripsgelé
2 ss hakket rips, gjerne tørket
50 g frisk spinat
100 g skogsopp
3 persillerøtter
2 finhakkede sjalottløk
4 tørkede aprikoser
6 cl konjakk
1,5 dl portvin
3 dl viltkraft
1 dl crème fraîche eller seterrømme
3 ss usaltet smør
10 g tørket steinsopp eller lignende
2 ss finhakket persille
Kok reinsdyrtungene i lettsaltet vann i ca 45 minutter. Skrell tungene og la dem bli kalde. Skjær i tynne skiver på langs. Fres sjalottløk og aprikosbiter i usaltet smør. Kok ut pannen med konjakk og kraft. Vend forsiktig inn tungeskiver og persille. Smak til med salt.
Brun reinsdyrfiletene i usaltet smør. Krydre med salt og pepper.
Periodestek fileten i forvarmet ovn på 225 C, intervaller er 2 x 3 minutter.
Skrell pærene. Stek dem i panne over middels varme til de er gylne og møre. Tilsett ripsgelé og hakket rips. La det surre litt.
Stek soppen i usaltet smør over sterk varme. Tilsett spinatblader helt til slutt. Krydre.
Skrell persillerøtter og skjær i fine staver. Stekes gylne.
Lag sausen: Kok portvin og 3 dl kraft til det står igjen ca 2 dl. Tilsett tørket sopp og crème fraiche. La det koke til det får en fin, tykk konsistens. Siles før servering.
Legges pent opp på varme tallerkener.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt