Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g rensdyrkjøtt
1 ss olje
1 ss smør eller margarin
salt
pepper
3-4 dl kraft på terning
3 gulrøtter
8 små løk
1 paprika
8 poteter (mandelpotet)
1 dl finhakket kruspersille
Skjær kjøttet i mindre stykker, som til frikassé. Brun dem raskt i oljeblandet smør, la benene følge med, også under etterstekingen.
Krydre. hell over varmt vann eller kraft (terning). La kjøttet trekke under lokk ca. 30 minutter. Fjern benene når de er løsnet fra kjøttet.
Rens gulrøtter og skjær dem i lange staver. Renset løk skal ikke deles. Kjerne ut paprikaen og ta bort den hvite hinnen. Skrell potetene og skjær dem i jevne båter.
Bland alle grønnsakene samt potetene i gryten, spe med mer vann om nødvendig. Kok videre til grønnsakene er møre. Dryss over med persille.
Server rett fra gryten i halvdype tallerkener, og ta med rikelig av den gode kraften.
Som tilbehør anbefales råkostsalat av reven rødbete, hodekål og selleri i sitrondressing.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt