Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg utbenet reinsdyrkam
250 g ferskt spekk
2 1/2 dl eddik
2 1/2 dl rødvin
1/2 l vann
6 grovstøtte enebær
1 knust laurbærblad
smør eller margarin til bruning
salt
1 kopp buljong
1 glass rødvin
1 ss hvetemel
1 1/2 dl rømme
Skjær spekket i lange strimler og spekk kjøttet med det. Stikk spekkstrimlene i kjøttets lengderetning.
Bland en marinade av eddik, vin, vann, grovstøtte enebær og knust laurbærblad. La kjøttet trekke i marinaden natten over.
Ta kjøttet opp og tørk det. Brun det frisk på alle sider. Dryss salt over når det er ferdig brunet.
Hell på 1 kopp av marinaden sammen med buljong. La kjøttet surre under lokk til det er mørt, 1 - 1 1/2 time.
Rør hvetemelet ut i rødvin og jevn sjyen med det. Hvis svært mye av væsken er kokt inn, kan du spe med litt mer av marinaden. Tilsett rømme, smak sausen til og gi den nok et oppkok.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt