Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg reinsdyrsadel
2 ts knuste einerbær
salt
grovkvernet pepper
smør til steking
Fløtestuet sopp:
2 ss hakket løk
4 dl lettstekt sopp i biter
1 ss hvetemel
salt
pepper
2 dl kremfløte eller seterrømme
urter etter eget ønske
Snitt sadelen langs ryggbenet på begge sider. Bind gjerne opp med bomullstråd. Forvarm ovnen til 225 C.
Gni sadelen inn med smeltet smør, einer, salt og pepper. Stek den i ovnen ca 40 minutter. La den hvile ca 15 minutter før kjøttet (ryggfileten) skjæres løs fra benet i biter.
Legg bitene tilbake på benet før servering.
Til stuingen surres løken blank og myk i smøret i gryte. Tilsett soppen og dryss over mel. La det surre lett sammen. Tilsett pepper, salt og fløte eller rømme. La det surre videre i ca 5 minutter. Smak til med urter.
Server gjerne til gele av rognebær, tyttebær med kvann eller lignende.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt