Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg reinsdyrlår
salt
pepper
einebær
smør til bruning
Fløtesaus:
1,2 liter kraft
2 dl fløte
2 dl seterrømme
50 g smør
60 g hvetemel
Bein ut reinsdyrlåret og bind det opp med bomullstråd. Du får bedre utnyttelse av steken om du beiner den ut på forhånd. Brun beina og steken i stekepannen. Krydre med salt og pepper. Ha det hele opp i en jerngryte. Spe på med 2 liter vann som er kokt på forhånd. Tilsett einebær. Ha på lokk og sett gryten i ovnen ved 170 C. Beregn ca 1 time pr. kg kjøtt. Ta steken opp og hold den varm, gjerne innpakket i aluminiumsfolie. Sil kraften og tilsett fløte og gjerne en rest med brunost eller geitost.
Reduser kraften til 1,2 liter. Brun smør og mel. Spe med kraften litt etter litt mens du rører hele tiden for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca 10 minutter. Tilsett rømmen. Smak til hvis det er nødvendig.
Til reinsdyrstek serveres gjerne rørte tyttebær, rosenkål, blomkål, kokte poteter og rødvinsmarinerte pærer.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt