Flere resulteter finnes under oppskriften
3-4 ferske reinsdyrtunger
kokte nypoteter eller mandelpoteter
salatblader fra rødbeter
alfalfa-spirer
Urtedressing:
1 1/2 dl seterrømme
1 ss finhakket sitrontimian
1 ss finhakket peppermynte
1 ss finhakket gressløk
2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
Vinaigrette:
2 dl flatbladet persille
1 dl olivenolje
2 ss balsamicoeddik
Skyll tungene godt i rennende kaldt vann. Legg dem i lettsaltet vann, og kok dem i ca 1,5 time. Tungene er ferdige når skinnet får bobler.
Rens tungene mens de ligger i vannet. Avkjøl og skjær dem i fine, tynne skiver. Kok potetene.
Bland rømme med urtene til dressingen. Smak til med sitron, salt og pepper.
Vask rødbetbladene godt, og vend dem i urtedressingen sammen med alfalfa-spirene.
Forvell bladpersillen til vinaigretten i lettsaltet vann. Avkjøl og kjør sammen med olivenolje i en kjøkkenmaskin. Sil blandingen gjennom et kjøkkenhåndkle, og bland sammen med balsamico.
Rull kjøttskivene rundt salaten med urtedressingen. Anrett på tallerkner med nykokte poteter, og drypp vinaigretten over.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt