Flere resulteter finnes under oppskriften
8 reinsdyrkoteletter
1/2 dl hvetemel
salt
pepper
1 ss smør eller margarin
Saus:
1 sjalottløk
1 ss smør eller margarin
2 dl rødvin
4 dl viltfond eller buljong
1/2 ss rosépepper
1-2 ts maisennajevning
25 g smør
Begynn med sausen. Skrell og finhakk løken. Fres løken i en kjele med litt smør. Spe med rødvin og fond og la det koke inn til halvparten av væskemengden. Sil sausen og hell den tilbake i kjelen.
Tilsett grovt knust rosépepper og kok et par minutter. Jevn med maisenna og tilsett smøret. Smak eventuelt til med mer krydder.
Vend kotelettene i mel tilsatt salt og pepper. Stekes i 3 minutter på hver side. Legg opp reinsdyrkotelettene, to og to, på varme tallerkener. Hell sausen over og server med råstekte poteter, kokt rosenkål og eventuelt salat.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt