Flere resulteter finnes under oppskriften
2-4 reinsdyrhjerter etter størrelsen
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 epler
100 g stenfrie svisker
8-10 enerbær
1 dl seterrømme
1 ss rørte tyttebær
Skjær et snitt i kjøttet fra siden og inn til tverrveggen. Rens hjertene for hinner og skyll dem godt i kaldt vann. Gni dem inn med salt og pepper.
Skjær eplene i terninger, hakksviskene grovt og fyll det i hjertene. Sy dem sammen eller bind dem opp og brun dem godt i smør. Spe med vann eller kraft så det står halvt opp på kjøttet.
Tilsett enerbær og la kjøttet trekke under lokk til det er godt mørt - det tar 1 1/2 - 2 timer. Ta kjøttet opp og kok inn sjyen. Spe den med rømme og tilsett tyttebær som presses gjennom en sikt. Smak sausen til. Jevn den eventuelt med 1 ts maisennamel rørt ut i kaldt vann.
Skjær hjertene i skiver og server dem med rosenkål, stekt sopp, poteter og sausen.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt