Flere resulteter finnes under oppskriften
Marinade:
1 flaske mørkt øl, 33 cl
2 flasker lyst øl, 33 cl
10 knuste pepperkorn
2 laurbærblad
1 ts timian
1 kg benfri reinsdyrstek
2 ss margarin eller smør
1 1/2 ts salt
2 krm nymalt pepper
1 løk
1 gulrot
1 bit sellerirot, ca 25 g
Saus:
3 dl sjy fra steken
2 dl husholdningsfløte
1 ss tomatpuré
1 ss soya eller 1/2 ts balsamicoeddik
Bland marinaden i en bolle eller i en tykk plastpose og legg i steken. Er steken frossen legges den utint i marinaden. Marinaden må dekke kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden i 2 døgn.
Ta opp steken og tørk godt av den. Brunes på alle sider i matfett. Salt og pepre.
Skrell løk, gulrot og selleri og del i skiver. Sil marinaden. Fres løk, gulrot og selleri noen minutter ved siden av steken. Hell over 2 dl av marinaden og stek kjøttet sakte under lokk til det er mørt, ca 1-1 1/2 time. Spe eventuelt med mer marinade.
Ta opp steken og pakk den inn i folie.
Sil stekesjyen og spe eventuelt med marinade til 3 dl. La det koke opp i en kjele. Tilsett fløten og kok sausen under lokk i ca 10 minutter. Smak til med tomatpuré og soya eller balsamicoeddik. Jevn med hvetemel utrørt i vann. Kok sausen ytterligere et par minutter.
Skjær opp steken og server med kokte poteter, saus, grønnsaker og gelé.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt