Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ytrefilet
2 ss smør
2 ss finhakket frisk timian
salt
nykvernet pepper
6 sjalottløk
600 g rotfrukter i terninger
smør
3 dl tørr hvitvin
100 g usaltet smør
Gulrotpuré:
300 g gulrøtter
1 dl vann
1 dl fløte
salt
pepper
muskat
stekt skogsopp i skiver
ovnspoteter i skiver
Forvarm ovnen til 180 C. Skrell gulrøtter og del i biter. Kokes mørt i vannet. Mos med en stapper eller gni med tresleiv. Rør inn fløte til stappen er passe tykk. Kok op. Smak til med salt og krydder.
Skjær kjøttet fritt for sener og lignende. Brun kjøttet i 1 ss smør, på alle kanter og krydre med timian, salt og pepper. Stek kjøttet i ovnen 5-15 minutter, avhengig av tykkelse. Pakk det inn i folie og la det hvile 5-10 minutter før det skjæres i skiver.
Skrell sjalottløk og del dem grovt. Fres løk i smør. Tilsett rotfruktterningene og kok inn med hvitvin til væsken er nesten borte og terningene ganske myke. Salt og smak til med timian.
Rør inn smøret i flere omganger. Smak til med salt og pepper. Blandingen skal ikke koke, da kan den sprekke.
Server med den stekte soppen og ovnspotetene.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt