Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g renskåret indrefilet
20 g tørkede aprikoser
20 g tørket fiken i terninger
200 g blandet skogsopp i biter
2 finhakkede sjalottløk
8 skiver parmaskinke
salt
pepper
2 ss finhakket oregano
2 ss smør
Kompott:
2 ss sherry- eller hvitvinseddik
1 kanelstang
litt revet ingefær
1 knust hvitløkfedd
2 finhakkede sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
2 ss sukker
100 g bløtlagte, tørkede aprikoser
100 g sopp stekt i smør til pynt
4 skiver briocher eller rundstykker, ristet
2 dl reinsdyrkraft smakt til med finhakket oregano
Stek sopp, løk og frukt i smør til soppen har falt sammen og det blir tørt. Tilsett oregano og smak til med salt og pepper.
Brun reinsdyrfileten og smør på fruktblandingen. Rull dette inn i parmaskinkeskiver og sett til side.
Lag kompotten: Sil av aprikosvannet. La ale ingredienser koke sammen til kompottkonsistens.
Stek pyntesoppen. Salte og pepre. Kok op kraften med oregano og smak til.
Stek reinsdyrfileten i skinken i 210 C i ca 5 minutter. La den hvile minst like lenge før du skjærer i den.
Anrett reinsdyr på brødskiven med sopp. Ha en skje kompott på toppen og fordel litt oreganokraft rundt.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt