Flere resulteter finnes under oppskriften
900 g renskåret ytrefilet
smør/olje
salt
nykvernet hvit pepper
Saus:
1 ss uraffinert sukker
3 ss bringebæreddik
6 dl kraft
4 dl kremfløte
3 ss smør
salt
500 g frisk sopp
300 g spinat
800 g mandelpoteter
smør til pannen
salt
pepper
litt finhakket timian
Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.
Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.
Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.
Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt