Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg ytrefilet av reinsdyr
600 g rosenkål
2 løk
300 g bacon
1 gl. rognebærgelé
salt
pepper
einebær
timian
Saus:
1,5 dl viltkraft
5 dl fløte
3 dl rømme
100 g smør
100 g hvetemel
litt brunost
salt
pepper
Brun smør og mel i en jerngryte. Tilsett kraften under stadig omrøring og la det koke ca 10 minutter. Tilsett fløten og rømmen sammen med brunosten og la det koke ytterligere 5 minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
Salte og pepre fileten som brunes godt i stekepannen. Mal krydderet i morter og gni det utover kjøttet. Stek kjøttet videre i stekeovnen på 220 C i 6-7 minutter.
Kjøttet pakkes nå inn i folie og settes til side for å hvile ca 8 minutter. Filetene skjæres så i tynne skiver og anrettes på tallerken med dampet rosenkål etterstekt med hakket bacon og løk. Fylte epler, saus og poteter ved siden av.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt