Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver daggamle brød
smør
2 fedd uskrelte hvitløk
1 finhakket sjalottløk
400 g grovskåret fersk sopp
100 g bacon i små terninger
12 stilker grønn asparges
1 liten bunt ruccolablader
noen skiver parmesan
friske urter (timian, rosmarin, basilikum, kjørvel, persille)
Vinaigrette:
2 ts dijonsennep
1/4 finhakket sjalottløk
1 ss sherryeddik
4 ss jomfruolje
salt
pepper
Start med Vinaigrette: Bland sennep, eddik, løk og krydder. Pisk inn oljen gradvis - etter majonesprinsippet.
Skrell aspargesen, blancher den i kokende vann i 3-4 minutter og avkjøl i isvann.
Smelt en raus klump med klaret smør, ha i hvitløksfeddene og stek brødskivene sprø og gylne.
I en annen panne freser du baconterninger og sopp i et par spiseskjeer smør. Krydre med salt og pepper. Tilsett rucolablader og finklipte urter idet toasten gjøres klar for servering.
Legg aspargesstilkene på toastene. Stenk med litt vinaigrette og dekk med den lune salaten. Skjær noen skiver parmesan på toppen med ostehøvel, kvern over pepper og hell over et par teskjeer god olivenolje til slutt. Pynt med friske urter.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)