Flere resulteter finnes under oppskriften
4 tørkede ancho-chilie
450 g tomater; flådde, uten frø og hakket
1 finhakket løk
1 hakket hvitløkfedd
1 ss hakket frisk koriander
maisolje til steking
2,5 dl rømme
4 chorizo-pølser uten skinn, hakkes
18 nylagde ustekte mais-tortillas (se egen oppskrift)
50 g frisk revet parmesanost
salt
nymalt pepper
Rist ancho-chilien i tørr stekepanne på middels varme i 1-2 minutter, mens du rister på pannen ofte. Når de har kjølnet splitter du dem forsiktig, fjerner stilken og frøene, og river belgene i biter. Legg dem i en bolle, dekk så vidt med varmt vann, og la dem ligge i bløt 20 minutter.
Ha chilien sammen med litt av bløtevannet i en hurtigmikser. Tilsett tomater, løk, hvitløk og koriander. Kjør til det er en mos.
Varm 1 ss maisolje i en stekepanne. Ha i pureen og la det småkoke over middels varme i 3-4 minutter mens du rører. Smak til med salt og pepper, og rør inn rømmen. Ta vekk fra varmen og sett det til side.
Varm 1 ss maisolje i en liten stekepanne, stek chorizo-pølsene noen minutter til de er lett brunet. Ha litt saus over og sett pannen til side.
Forvarm stekeovnen til 180 C. Varm 2 ss maisolje i en stekepanne. Dypp en tortilla i sausen, legg den i pannen og stek noen sekunder mens du rister pannen forsiktig. Snu og gjenta.
Skyv tortillaen over på en tallerken, legg på litt av pølsebitene og rull sammen. Legg i ett lag i en ildfast form. Hell sausen over, dryss med parmesan og stek i ca 20 minutter
Enchiladas betyr fylt med chili, og alle typer er populære småretter i Mexico.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)