Flere resulteter finnes under oppskriften
Mousse:
3 dl pisket kremfløte
2 ss crème fraiche
150 g lettkokt hummerkjøtt
2 ss konjakk
¼ ts nykvernet hvit pepper
1 ½ ts salt
4 blader gelatin
1 ss rogn av reker
Gelé:
3 dl tørr hvitvin
4-5 blader gelatin
6 små former eller en større
Urtevinaigrette:
3 ss crème fraiche
10 blader frisk basilikum, i hurtigmikser med 1 ss vegetabilsk olje
¼ ts salt
2 omdreininger hvit pepper
1 ss hvitvin
(forrett til 6 personer)
Bløt gelatinen i kaldt vann, smelt og rør den ut i romtemperert hvitvin. Kle formene innvendig med gelé. Ha knuste isbiter i en bolle kaldt vann, fyll formene opp med gelé (en av gangen) og hold den i vann til geleen er stivnet innerst mot formveggen, ca 2-3 millimeter. Hel resten av geleen ut og legg formene på rist. Settes i kjøleskapet.
Hummerkjøttet samt crème fraiche settes i kjøleskapet og kjøres deretter i hurtigmikseren til en jevn masse. Has i en bolle.
Fløten stivpiskes og blandes i massen sammen med rogn og resten av ingrediensene. Den bløte og smeltede gelatinen røres forsiktig i. Fyll massen opp i de ferdig glaserte formene og sett den kjølig til massen er stiv. Dypp formene i varmt vann før du hvelver ut.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)