Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk
½ grønn paprika
2 ss olje
1 hvitløkfedd
400 g kjøttdeig
1 boks tomatpuré, 200 g
½ ts tørket timian
¼ ts malt spisskummen
¼ ts paprikapulver
noen dråper tabascosaus
salt
nykvernet pepper
½ isbergsalat
4 små faste tomater
2 dl rømme eller crème fraîche
middels sterk chilisaus fra glass eller boks
12 tacoskjell
1 dl revet cheddarost
GUACAMOLE:
3 modne avocadoer
saft av 2 lime
2 tomater
1 liten løk
2-3 små, middels sterke chilifrukter
salt
3 ss hakket koriander
sitronbåter til pynt
korianderblader til pynt
Skrell og finhakk løken. Skyll paprikaen, fjern frø, hvite ribber og stilk. Skjær paprikakjøttet i små terninger. Varm oljen i en stekepanne og fres løk og paprika på svak varme under omrøring til løken er blank og myk. Skrell hvitløken og press den i pannen.
Tilsett kjøttdeigen og stek den under omrøring til den begynner å bli brun. Rør inn tomatpuréen. Tilsett timian, spisskummen, paprikapulver og tabasco. Smak til med salt og pepper. La kjøttsausen småkoke på svak varme uten lokk i ca 20 minutter til nesten all væske har fordampet.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 175 C. Skyll salaten og skjær den i tynne strimler. Skyll tomatene, del dem i to og skrap ut kjernene. Finhakk tomatkjøttet.
Lag guacamolen: Del avocadoene, fjern steinene og ta ut kjøttet med med spiseskje. Mos avocadokjøttet sammen med limesaften i matprosessor, eller bruk stavmikser. Skyll chiliene, fjern stilkefestene og hakk dem fint. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og fra av skinnet. Del dem, skrap ut kjernene og finhakk tomatkjøttet. Skrell og finhakk løken.
Skjær et snitt på langs i chiliene og fjern frø og stilker. Skyll chiliene og skjær dem i tynne ringer. Bland avocado, tomater, løk, chili og hakket koriander godt og smak til med salt.
Ha guacamolen over i en bolle og pynt evt med korianderblader og sitronbåter. Ha rømme og chilisaus (tacosaus) i serveringsboller.
Varm taboskjellene i stekeovnen i 2-3 minutter. Smak i mellomtiden på kjøttsausen og tilsett mer krydder om nødvendig. Fyll tacoskjellene med kjøttsaus, salat, hakkede tomater og ost. Server dem med en gang med de tre sausebollene ved siden av. Eller legg salat, tomat og ost i boller og la gjestene fylle skjellene sine selv.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)