Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk fryst butterdeig, 350 g
hvetemel til utbaking
400 g fersk mangold
400 g fersk spinat
4 stilker fennikel
1 tynn purre
3 ss olivenolje
100 g fetaost
nykvernet svart pepper
1 egg
2-3 ss sesamfrø
(10 posteier)
Ta butterdeigen ut av pakken og legg platene til tining på et melet bakebord. Skyll mangold og spinat godt og fjern stilker og grove bladnerver. Skjær bladene i tynne strimler. Finhakk fennikelstilkene. Del purren i to på langs, skyll den godt og fjern de mørkegrønne bladene. Skjær purren i tynne skiver.
Varm oljen i en stekepanne på sterk varme og fres grønnsakene til de faller sammen og væsken har fordampet. Ta stekepannen av platen. Mos fetaosten med en gaffel og bland den med grønnsakene. Smak til med pepper.
Del hver butterdeigplate i to på tvers og kjevle dem ut til rundinger med diameter ca 12 cm på melet bakebord. Fordel fyllet midt på rundingene.
Visp sammen egget i en bolle og pensle deigkantene med det. Brett sammen deigen over fyllet og klem sammen kantene. Skjær rundt kantene med en skarp kniv så du får pene halvmåner. Avkjøl posteiene i kjøleskapet i 15 minutter.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 C. Legg posteiene på bakeplaten som er skylt i kaldt vann. Pensle dem med egg og dryss på sesamfrø. Stek posteiene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gylne. Server dem varme.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)