Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g kalvebrissel
4 hele kokte kreps
16 krepsehaler
vann
2 sjalottløk
1 ts hel pepper
2 ss eddik
1 laurbærblad
1 ss smør
1 ss olje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Saus:
3 sjalottløk
1 hvitløkfedd
1 ss olje
1/2 dl cognac
3 dl sherry
1/4 ts safran eller gurkemeie
3 dl kalvekraft/fond
1 ss soyasaus
2 ss créme fraîche
salt
grovmalt pepper
Grønnsaker:
2 gulrøtter
1/2 persillerot
1/2 purre (den grønne delen)
2 ss smør/olje
Legg kalvebrisselen i kaldt vann ca 12 timer. Skyll brisselen og forvell den i kokende vann ca 2 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann.
Legg brisselen i kjelen på nytt og fyll på vann til det dekker brisselen. Ha i båter av løk, laurbærblad, hel pepper og eddik. La det småkoke ca 45 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Rens brisselen for skinn og fett. Tørk av den.
Skjær brisselen i terninger og stek dem gyllenbrune i olje og smør. Strø over salt og pepper
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken blank i en kjele.
Tilsett cognac, sherry og halvparten av kraften (se egen oppskrift). Knus skall av rensede kreps og legg skallet i kraften. La det koke inn til ca. halvparten. Sil kraften.
Tilsett resten av kraften, soyasaus, safran/gurkemeie og créme fraîche. Kok opp. La sausen småkoke noen minutter, til den tykner.
Skjær persillerot, gulrøtter og purre i strimler. Smørdamp grønnsakene noen minutter.
Server hel kreps, grønnsaker, krepsehalene og brisselterningene som forrett eller smårett.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)