Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk, finhakket
¼ dl olivenolje
750 g mager kjøttdeig av storfe eller lammekjøtt
2 ts kanel
½ ts allehånde, malt
¼ ts ingefær, malt
nykvernet pepper
1 ¼ dl persille, hakket
5 egg
500 g filo-deig
180 g smør, smeltet
(ca 20 stk)
Forvarm ovnen til 150 C og lag fyllet:
Fres løk i olivenolje til den er myk. Ha i kjøttdeig og mos den utover med en gaffel. Tilsett krydder og stek den ytterligere i 10-15 minutter, mens det røres om med en tresleiv til kjøttet er gjennomstekt og fritt for klumper. Tilsett persille.
Pisk eggene lett i en bolle og hell dem over kjøttet. Kok i 1-2 minutter under omrøring til det får en kremet konsistens.
Tilsett mer krydder etter smak og la fyllet avkjøles.
Skjær hver filoplate i 3 like store firkanter. Legg dem oppå hverandre og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle.
Pensle en av firkantene lett med smeltet smør.
Legg en teskje med fyll langs den ene kortsiden. Brett endene inn rundt fyllet og rull dem sammen som en sigar. Fortsett med resten av deigfirkantene og resten av fyllet.
Legg sigarene side om side på en smurt stekeplate. Pensle med smeltet smør og stek dem i ovnen i 25-30 minutter, eller til sigarene har blitt gyllenbrune. Serveres varme.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)