Flere resulteter finnes under oppskriften
375 g kamskjell salt nykvernet pepper 1 helt egg pluss 1 eggehvite 5 dl kremfløte SAUS: 2 sjalottløk, finhakket 1 ss pepperkorn 2 dl tørr hvitvin 2 ts hvitvinseddik 1 ss kremfløte 200 g usaltet smør, skåret i biter kajennepepper salt
Start med moussen: Legg kamskjellene i en kjøkkenmaskin med metallkniv og kjør til en glatt puré. Tilsett salt og pepper etter smak, det hele egget og eggehviten og kjør til en glatt blanding. Ha blandingen over i en bolle, dekk til og la den stå i kjøleskapet til den tykner, ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 180 C. Spray ti 1 dl former med stekespray eller smør dem godt. Ha skjellblandingen i kjøkkenmaskinen igjen og tilsett fløten. Kjør i 5 sekunder. Fyll formene trekvart fulle med blandingen. Dekk dem med aluminiumsfolie og sett dem i en stor langpanne. Hell varmt vann i pannen. Vannet skal gå halvveis opp på formene. Stek moussen i vannbadet til den så vidt har stivnet, ca 25 minutter. Lag sausen imens: Ha sjalottløk, pepperkorn, hvitvin og eddik i en kasserolle og kok over middels varme til væsken er redusert til 2 ss, ca 5 min. Sil blandingen over i en ren kasserolle. Tilsett fløten og la sausen trekke over middels varme i 1 minutt. Skru varmen ned og tilsett smøret, 1 bit om gangen. Pisk helt til én bit har smeltet helt før du legger i neste. Sausen må ikke koke. Smak til med kajennepepper og salt. Lag et speil av saus på varme porsjonstallerkener. Stikk en finbladet kniv langs kanten på hver mousse, hvelv dem på tallerkenene og server straks.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)