Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g oppmalt kjøtt fra skogsfugl
200 g rent brystkjøtt fra skogsfugl
100 g innmat, hjerte, lever og krås
100 g spekk
400 g medisterdeig
2 egg
1 1/2 dl rødvin
5 cl akevitt
2 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1 ts timian
250 g bacon
smør til bruning
Finhakk fugleinnmaten og brun den i en panne. Avkjøl.
Skjær spekket i små terninger og gi det et oppkok i vann. Avkjøl.
Skjær brystkjøttet i fingertykke strimler og brun dem pent i en panne. Avkjøl.
Ha det malte fuglekjøttet sammen med medisterdeig, krydder, egg, vin og brennevin i en matprosessor. Kjør til en smidig farse. Bland til slutt inn spekkterninger og brunet fugleinnmat.
Kle en form, brødform eller liknende, med baconskiver. Legg i farse til det godt dekker bunnen. Legg så i strimler av brunet fuglekjøtt og dekk med farse. Nytt lag med kjøttstrimler og farse igjen.
Når formen er full så dunk formen litt hardt mot benken for å forsikre deg om at det ikke er luftlommer i posteien.
Stek posteien i ca 45 minutter ved 180 C. Bruk vannbad. Har du steketermometer, skal det vise 78 C i kjernen.
Når posteien er kald kan du dekorere toppen med f.eks. laurbærblad, olivener og skiver av sjampinjonger. Dekk det hele med aspik, gjerne tilsatt litt portvin eller madeira.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)